9 Aralık 2015 Çarşamba

AYDIN ERDEM İLE ÇALIŞMALARA DEVAM

Yıllardır üniversitede özgür bir ortam için DÜÖ-DER adı altında çalışma yürüten öğrenciler, derneğin kapatılması üzerine kurdukların yeni derneğe Diyarbakır'da çıkan olaylarda polis kurşunuyla katledilen Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in ismini vererek, çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılması üzerine Diyarbakır'da 6 Aralık 2009 tarihinde çıkan olaylarda polis kurşunuyla katledilen Dicle Üniversitesi Matematik bölümü 2. sınıf öğrencisi Aydın Erdem'in katledişinin üzerinden 6 yıl geçti. Erdem'in yıllarca çalışma yürüttüğü Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği'nin (DÜÖ-DER) Diyarbakır Valiliği tarafından kapatılması üzerine öğrenciler Aydın Erdem'in katledildiği tarih 6 Aralık'ta Aydın Erdem Özgür Öğrenci Derneği'ni kuruluşunu ilan ederek çalışmalarına başlayacak.
Üniversitede özgür bir ortam için DÜÖ-DER adı altında yıllardır çalışma yürüttüklerini anlatan Dicle Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Cemil Oruç, yıllardır yaşanan tüm zorluklara rağmen büyük bir özveriyle üniversitede stant çalışmaları, örgütleme, bilinçlendirme, yeni gelen öğrencileri sahiplenme konularında çalışma yürüttüklerini söyledi. Üniversite yönetimi ve devletin yıllardır olduğu gibi bir kez daha Dicle Üniversitesi öğrencilerini hedef alarak saldırdığına dikkat çeken Oruç, defalarca çalışmalarının önünü kesmek için polis bakısına, şiddetine maruz kaldıklarını söyledi.
'Aydın Erdem'in adıyla dernek çalışmalarımıza devem edeceğiz'
DÜÖ-DER'in evrak eksikliği bahanesiyle kapatıldığını hatırlatan Oruç, derneğin kapatılmasının ardından üniversitede yeni bir derneğin kurulması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yeni derneğin ismini de 2009 yılında polis kurşunuyla katledilen mücadele arkadaşları Aydın Erdem Özgür Öğrenci Derneği ismini verdiklerini dile getiren Oruç, "Açılışını 6 Aralık'ta yapacaktık. Ancak Sur'daki abluka, Gever'de, Nusaybin'de, Derik'te yaşanan katliamlardan dolayı açılışımızı iptal ettik. Ama 6 Aralık'tan itibaren Aydın Erdem Özgür Öğrenci Derneği adıyla çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.
'Erdem'in mücadelesini bizler devam ettireceğiz'
Dicle Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan Sevim Akdağ ise, son dönemlerde Kürdistan'da gençlerin sokak ortasında infaz edildiğini belirterek, "Saldırıların biz gençleri yıldırmıyor, aksine bizi mücadeleye itiyor. Aydın Erdem'in üniversitedeki sadece mücadelesi olarak değil kişiliğiyle de cesareti ile de üniversitede çok büyük etkisi olan bir arkadaşımızdı. Aydın'ın mücadelesini biz gençler yaşatarak devam ettireceğiz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder