28 Aralık 2015 Pazartesi

ÖNDERLİĞİMİZİN ÜZERİNDEKİ TECRİT, ROBOSKİ VE TÜM KATLİAMLARA KARŞI YAŞASIN ÖZ YÖNETİM!!!

Roboski 'de 34 yurttaşımızın barbarca katledilişinin 4. yıl dönümü olan bugünde katliamın arasından 4 yıl geçmesine rağmen olayla ilgili katliamcı hükümetçe yapılan spekülasyonlar ve katliamı PKK'ye yükleme dışında hiçbir girişimleri olmamış kendilerine bağlı medya grupları tarafından dalga geçer nitelikte sebepler belirtilmiştir.
Yüzyıllık inkar ve imha politikaları bugün 90' ları aratmamakta ve her geçen gün halka yapılan zulüm artmaktadır. Bugün Kürdistan ve Türkiye üniversitelerinde müslümanlıkla alakası olmayıp işid zihniyetini taşıyan barbar gruplar devlet polisi eşliğinde Kürt ve yurtsever öğrencilere saldırmaktadırlar. Bir yandan da Önderliğimiz sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit her geçen gün artmakta bir yandan da Halkın özgür iradesiyle sahip çıktığı şehirlerde devletin yamyam polislerince 5 aylık bebekten hamile kadına kadar tüm halkımız acımasızca katledilmektedir.
Biz Aydın Erdem Özgür Öğrenci Derneği olarak ROBOSKİ'de katledilen yurttaşlarımızı anıyor devletin tanklı, toplu vahşi saldırılarına karşı büyük bir iradeyle mücadele eden YPS güçlerinin mücadelesini selamlıyoruz.
Bugün derneğimiz öncülüğünde diğer fakültelerden kitlesel yürüyüşle Eğitim fakültesinde bir araya gelen yüzlerce öğrenci Roboski katliamını kınamak ve Önderliğimiz üzerindeki tecriti protesto etmek için İİBF fakültesine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi ve orda Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde Devrim şehitleri anısına bir dk'lık saygı duruşunda bulunulduktan sonra basın açıklaması okundu.
Yürüyüş sırasında sık sık "Roboskiyi unutma unutturma", "Biji Berxwedana YPS" ve "Bi Can Bi Xwin Em Bi tere ne Ey Serok" sloganlarıyla Roboski katliamı kınanıp, önderliğin üzerindeki tecrit protesto edilirken, Barikatlar ardında Kürt halkının onurunu savunan YPS güçleri selamlandı.
Basın açıklaması okunduktan sonra kitle sloganlarla dağıldı.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder